• Studio Føy

Til helgen skal vi stille ut på Designernes eget julemarked på DOGA. Her vil det være mulig å kjøpe med seg både Pusle og Lunde.


Julemarkedet er åpent lørdag 7. og søndag 8. desember fra kl. 11.00-17.00.

Adressen er: Hausmanns gate 16, 0182 OSLO

Nærmeste busstopp er Jakob Kirke.Om julemarkedet skriver DOGA:

https://doga.no/kalender/designernes-eget-julemarked/


"Andre helgen i desember fyller over 140 utstillere tre etasjer på DOGA. På Designernes eget julemarked kan du komme i julestemning, finne unike gaver og møte designerne som står bak produktene.


Utstillerne kommer fra hele Norge, og interessen for å delta på julemarkedet er også stor fra utlandet. Designere reiser hele veien fra Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Spania, Belgia og England for å selge unike klær, smykker, keramikk, illustrasjoner, møbler, lamper og mye annet. 

Designernes eget julemarked er blitt et av de faste innslagene i Oslos førjulstid og er populært blant besøkene fra hele landet. I år arrangeres markedet for 20. gang, ikke dårlig for en ide som startet rundt et kjøkkenbord i 1999!


En arena for et mangfold av designere

Julemarkedet er også en unik mulighet til å treffe designerne og høre om ideen bak designet. Mange unge og lovende designere har deltatt opp gjennom årene:

Blafre, Camilla  Bruerberg, Cecilie Ellefsen, Cinnamongirl,  Darling Clementine, Haik, Hviit-Linda Elmin, Fretex, Funkle, Kaja Gjedebo, Krosser, Mette Møller, Moo Design, Nina Jarebrink, Probat, Sara Skotte, Scusi, Snella & Petronella, SoHee, Tina Hågensen, Ugly Children, Vera & William,  Zuzanna G og mange flere.

Tanken bak julemarkedet har nettopp vært å skape en arena der et mangfold av designere kan vise frem og selge sine produkter lenge før det kommer i vanlige butikker, og på denne måten komme i gang. Mange av designere deltar år etter år, og det kommer stadig til flere nye unge designere med nye ideer."
Ses vi?

  • Studio Føy

Lysestakene og vasene Stack som vi har designet for Warm Nordic er endelig å finne online og i butikk! I Oslo finner du Warm Nordic sin egen flagship store sentralt i Hegdehaugsveien 35. Nydelig butikk med en lun og varm atmosfære. Flere forhandlere finner du her: https://warmnordic.com/en_no/retailers


Stack er laget av munnblåst glass. Velg blant fire ulike farger, lysestake i to høyder og vase. Alle delene kan stables oppå hverandre på ulike vis. Med Stack inviteres du til å stadig finne nye kombinasjoner med de ulike delene og fargene. Skap ditt eget uttrykk, og forandre etter anledning.

  • Studio Føy

Denne uken har vi hatt fotoshoot av benken Pusle. Det er Hege og Bjørn fra www.nyanser.no som har stått for både styling og fotografering. Første gang vi jobbet med de var under utstillingen Unik hos Galleri Format i desember 2018.


Fotograferingen denne gang foregikk i nydelige omgivelser i Hemsedal. Vi ønsket bilder som kunne passe både i nettbutikk og til sosiale medier, og det løste de på en fantastisk måte. De er både kreative og har et blikk for detaljer. De gjør selv det helt enkle interessant. Som de så beskrivende sier selv: "Små nyanser kan gjøre store forskjeller".


Behind the scenes

Om Nyanser "Først og fremst samboere, – men også et ganske bra team (synes vi selv :-). Uansett – det er vanskelig å skjule at NYANSER først og fremst er Heges. Hennes kreativitet og ønske om å synliggjøre norsk og skandinavisk design, ekte og ærlig livsstil i et harmonisk miljø – er vel ganske tydelig. Dette, kombinert med Bjørn Johans interesse for design, foto og generelt hverdagslivets høydepunkter, håper vi blir din kilde til inspirasjon.


Hege Barnholt har 25 års erfaring som interiørstylist og utfører oppdrag for ulike reklamebyråer, samt noen av Norges ledende interiørmagasiner. Bjørn Johan Stenersen er grafisk designer/fotograf og har like mange års erfaring som byråleder.


Sammen har vi utgitt 4 bøker på CappelenDamm, den siste også publisert i USA, Storbritania, Frankrike og Tyskland, i tillegg til bolig og reisereportasjer."


1
2